Ej inloggad

0 varor
q
Beskrivning
Antal
Pris
499:- kvar till fri frakt.
Gå till kassan



Jambalaya med kyckling

Publiserad onsdag 15.maj 2019


Rik på heta kryddor och spännande smaker!


Gör så här


1. Värm pannan på medelhög värme, och tillsätt olja och kyckling.
2. Stek i små portioner tills köttet är gyllene på alla sidor. Ställ dem åt sidan.
3. Lägg löken i pannan och stek tills den är mjuk.
4. Tillsätt vitlök och tomatpuré.
5. Tillsätt kryddor och stek kort.
6. Lägg tillbaka kycklingen och saften i pannan och vänd runt.
7. Tillsätt paprika, ris och tomatpuré.
8. Tillsätt krossade tomater och buljong, och koka upp.
9. Smaka av med salt och peppar.
10. Sänk temperaturen så att rätten sjuder.
11. Klipp ut en cirkel ur ett bakpapper som passar storleken på pannan. Klipp ett litet hål i mitten av cirkeln.
12. Använd som ett lock. Det säkerställer att vätskan inte avdunstar innan riset är färdigkokt.
13. Låt det sjuda i 30 minuter. Rör om då och då.
14. Tillsätt lite vatten om det blir för torrt.
15. Smaka av igen med salt och peppar.
16. Strö finhackad persilja över och servera med tabascosås.

 

Receptet har vi fått av Le Creuset. 

Ingredienser

4-6


• 1 msk olja
• 300 g kycklingfilé, tärnad
• 1 lök, finhackad
• 2 pressade vitlöksklyftor
• 1,5 tsk rökt paprikapulver
• 1 msk cajunkrydda
• 1 röd paprika, tärnad
• 250 g ris
• 1 tsk tomatpuré
• 1 burk krossade tomater
• 600 ml kyckling- eller grönsaksbuljong
• Salt och peppar

Till servering
• Tabascosås
• Persilja, finhackad

Förberedelser



Dessa produkter kan vara bra att ha när du ska laga detta recept.