Ej inloggad

0 varor
q
Beskrivning
Antal
Pris
499:- kvar till fri frakt.
Gå till kassan



KRÄMIG LÖKSOPPA

Publiserad onsdag 26.februari 2020


Servera dina gäster en krämig löksoppa till förrätt.


Gör så här


1. Smält smöret med oljan i grytan på låg/medelhög värme
2. Hacka löken och bryn under ständig omrörning tills den är karamelliserad efter ca 10 minuter
3. Tillsätt mer smör om det behövs. Tillsätt mjöl och blanda väl. Fortsätt tillagningen
4. Koka ur grytan med vitt vin och kycklingbuljong
5. Tillsätt enbär och kummin
6. Koka i 10 - 15 minuter på svag värme
7. Lägg upp i fyra ramekiner, krydda med salt och peppar, och lägg en sked grädde i varje ramekin

KOCKENS TIPS
Om du binder ihop bären med snöre till en bukett kan du lätt ta bort dem när rätten är klar.

Ingredienser

4


4 stora gula lökar
30 g osaltat smör
2 msk olivolja
½ liter kycklingbuljong
Enbär
1 tsk kumminfrön
120 ml torrt vitt vin
15 g vetemjöl eller majsmjöl
4 msk färsk grädde
Salt
Nymalen peppar

Förberedelser



Dessa produkter kan vara bra att ha när du ska laga detta recept.