BLACK WEEK! Få 25% rabatt på ett helt köp! Gäller alla varor märkta med "Rabattkupong". Du behöver ingen rabattkod, allt sker automatiskt i varukorgen så länge du är inloggad som klubbmedlem t.o.m. 1 december.
- Fraktfritt vid köp över 499:-
- Snabb leverans
- Prisgaranti
- Bli medlem och få välkomstkupong
- Konstruerade med det bästa rostfria stålet
- Designat med tumstöd för bättre kontroll och effektivitet
- Ukon knivarna har grövre och skarpare ägg
Beskrivelse
Kockkniven GU-01: Denna kockkniv är mångsidig och idealisk för att skära, hacka och tärna en ...
Produktdetaljer
Specifikationer
- Måttspecifikation:
- 20/13/9
Design och material
- Färg:
- Stål
- Material:
- Rostfritt stål
- Materialspecifikation:
- Cromova 18 stål
- Material på skaft:
- Rostfritt stål
- Hårdhetsgrad (HCR):
- 56-58 HRC
Underhåll och användning
- Tål maskindisk:
- Nej
- Handdisk rekommenderas:
- Ja
- Slipvinkel:
- 10 - 15°
- Skötsel:
- En fabriksny Globalkniv är extremt vass, precis så vass som du vill att en kökskniv ska vara. För att din kniv ska fortsätta prestera på samma nivå finns det några saker du bör tänka på. Rengöring; Lämna inte din kniv odiskad utan diska kniven för hand med vatten och lite diskmedel samt torka den med en kökshandduk direkt efter användning. Diska aldrig en Globalkniv i diskmaskin – det mår varken kniven eller maskinen bra av. Diskmaskinens korgar kan bli förstörda och diskmedlet kan orsaka frätskador på kniven. Underlag; Använd ett underlag som är skonsamt mot kniven, förslagsvis en skärbräda i trä, plast eller sockerrör. Det är viktigt att underlaget är mjukt, om skärbrädan är hårdare än kniven kommer kniven att ta skada. Nötning; Försök att inte nöta på knivseggen i onödan, använd knivens baksida när du skrapar av skärbrädan för att inte eggen ska bli slö. Undvik även att skära i frysta råvaror eller hårda ben. Förvaring; Fina knivar ska inte ligga och skava i besticklådan utan förvaras bäst i ett knivfodral, knivblock eller på en magnetlist. Om du använder magnetlist, sätt kniven på listen med ryggen först för att undvika skador. Underhåll; För att bibehålla en vass egg är det nödvändigt att skärpa kniven med jämna mellanrum. Håll efter din Globalkniv genom att, någon gång i månaden, dra kniven över en skärpstav eller i en våtslip. När kniven inte blir tillräckligt vass med skärpstaven eller våtslipen behöver du slipa om kniven. Du vet väl att vi på Cervera erbjuder knivslipning? Läs med om det längst ned på första sidan under just 'Knivslipning'