Hopp till huvudinnehållet
Kitchn logo

Kategorier

Varumärken

Artikler

Din varukorg
Leverans
Click & Collect: {{clickCollectStoreName}}
Som klubbmedlem sparar du totalt {{clubMemberSavings}} på detta köp.
eller bli klubbmedlem för att få din rabatt.
Bli klubbmedlem för att få din rabatt.
{{remainingToFreeFreight}} kvar till fri frakt.
Fri frakt på detta köp.

Totalsumma: {{cartItemsSum}}

Du sparar {{totalDiscount}} totalt

Gå till kassan

Din varukorg är tom!

Favoritvarumärke

På ”Min sida” hittar du alltid kampanjer och nyheter från dina utvalda favoritvarumärken

-50%
Global GS-109 Santokukniv 13 cm
Global GS-109 Santokukniv 13 cm

Global

GS-109 Santokukniv 13 cm

GS-109 Classic Santokukniv 13 cm från Global.
Santoku är en japansk knivmodell som har många lik... Läs mer

Ord. pris 1 119:-

560:-

Slutsåld

Påminn mig när varan är tillbaka i lager.

Den här webbplatsen är skyddad av reCAPTCHA. Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.

Kampanjens slut: 2024-12-24

Beskrivning

GS-109 Classic Santokukniv 13 cm från Global.
Santoku är en japansk knivmodell som har många likheter med en klassisk kockkniv. Skillnaden är att knivbladet är något kortare och har en rundad spets. Översatt till svenska betyder santoku "tre uppgifter". Kniven lämpar sig bäst för tre uppgifter: skära, tärna och hacka.

RENGÖRING
Se alltid till att tvätta kniven. Tvätta kniven för hand med vatten och lite diskmedel, så snart du är färdig med att använda den ska den torkas med en kökshandduk. Du får aldrig diska en Global-kniv i diskmaskinen – varken kniven eller maskinen mår bra av det. Diskmaskinen kan ta skada, och diskmedlet kan orsaka rost på kniven.

UNDERLAG
Använd en skärbräda som är skonsam mot kniven, till exempel Globals skärbräda av trä, plast eller sockerrör. Det är viktigt att ytan är mjuk. Om skärbrädan är hårdare än kniven kan kniven ta skada.

SLITAGE
Försök att undvika att använda knivseggen i onödan. Använd baksidan av kniven när du skrapar rent skärbrädan, så att eggen inte blir slö. Undvik också att skära i frysta råvaror eller hårda ben.

FÖRVARING
Global-knivar ska inte ligga och skava mot varandra i besticklådan. Det är bäst att skydda dem i ett knivfodral, en knivblock eller på en knivmagnet. Om du använder en magnetlist bör du lägga kniven på magneten med ryggen först för att undvika skador.

UNDERHÅLL
För att behålla en skarp egg är det nödvändigt att slipa kniven regelbundet. Håll Global-kniven vass genom att använda en slipstav eller knivslip en eller två gånger i månaden. Om kniven inte blir tillräckligt vass med en slipstav eller knivslip behöver kniven omslipas. Du kan välja att göra det själv eller lämna in kniven till en erfaren slipare. Kom ihåg att japanska knivar måste ha en slipvinkel på 10-15 grader.

Se alltid till att tvätta kniven. Tvätta kniven för hand med vatten och lite diskmedel, så snart du är färdig med att använda den ska den torkas med en kökshandduk. Du får aldrig diska en Global-kniv i diskmaskinen. För att behålla en skarp egg är det nödvändigt att slipa kniven regelbundet.
Produktdetaljer
SKU:
131610
EAN:
4943691798138
Artikelnummer:
GS-109
Varumärke:
Global
Serie:
Classic
Kategori:
Kockkniv
Tillverkningsland:
Japan

Specifikationer
Längd:
13 cm
Design och material
Färg:
Stål
Material:
Rostfritt stål
Materialspecifikation:
Cromova 18
Underhåll och användning
Slipvinkel:
10-15°

Andra köpte också

Liknande produkter

Välj butik
Hitta din närmaste butik

Ursäkta, geolokalisering är inte tillgänglig.

Det går inte att kombinera en Click & Collect-beställning från olika butiker. Töm varukorgen och börja om på nytt om du vill byta butik.